Google Ads hirdetés

Miért a Google Ads hirdetés?

A Google Ads hirdetés hatékonyságát és népszerűségét nem lehet kétségbe vonni. Mivel a Google több mint 3,8 milliárd keresést dolgoz fel nap mint nap, érthető, hogy a Google Ads kampány a marketing egyik alapvető részévé vált.


Fontos megjegyezni, hogy ezek a hirdetések is csak akkor működnek úgy, ahogy szeretnénk, ha szánunk rá időt és energiát, hogy elemezzük és javítsuk. Ezt egy szakember sokkal gyorsabban és precízebben végzi el, mint mi laikusok, ezért, ha valóban hatékonyan szeretnénk hirdetni érdemes inkább megbízni valakit ennek a felületnek a kezelésével. Itt kell említést tennünk arról is, hogy a Google Ads hirdetéseknél a karakterek száma limitált, a címsoroknál mindössze 25 karakter. Nagyon ütős szlogent kell kitalálni ahhoz, hogy az embereket egy ilyen rövid szókapcsolattal vagy mondattal meggyőzzük!

Ha tehát eldöntöttük, hogy belevetjük magunkat a Google Ads kampány rejtelmeibe, íme egy kis segítség. Mire figyeljünk?

Használjunk bővítményeket!

A bővítmények bizonyítottan növelik a kattintási arányt, ezért semmiképp nem szabad őket kihagyni a buliból. Mivel a legtöbben mobilról böngésznek, hatalmas segítség lehet számukra egy hívás vagy üzenet bővítmény, hiszen így rögtön kapcsolatba tudnak lépni velünk. Ugyanígy egy kattintható cím is szuper választás, hiszen a telefon ezt azonnal megmutatja a térképen. Természetesen másféle bővítmények vannak, mint például termékek, akciók, nyitvatartás stb.

Geotargeting

A Geotargeting magyarul annyit jelent, földrajzi hely alapú célzás. Ha megadjuk a hirdetésnél, hogy milyen városokra vagy országra szeretnénk célozni a kampányt, sok pénzt spórolhatunk meg.

Tegyünk tiltólistára kulcsszavakat!

A Google Ads hirdetés egyik nagy előnye, hogy nemcsak kereső kulcsszavakat tudunk megadni, de olyanokat is, amelyekre nem szeretnénk, ha előjönne a hirdetésünk, így nem kell érte feleslegesen fizetnünk. A Google segít nekünk ezek megtalálásában, ugyanis megnézhetünk minden olyan kulcsszót, amire rákeresve előjött a hirdetésünk. A nem releváns találatokat egyszerűen csak zárjuk ki!

Tesztelés

Lehetünk mi akármilyen profik, a Google mindig okosabb lesz nálunk. Ezért nagyon fontos, hogy a Google Ads kampányunk elemeit folyamatosan ellenőrizzük és teszteljük. Kövessük nyomon a történéseket, vegyünk fel és zárjunk ki kulcsszavakat! Ha mindenre odafigyelünk pénzt spórolhatunk meg, mert nem költünk feleslegesen azoknak az embereknek a kattintásaira, akik egyértelműen nem minket kerestek.

A Google Ads hirdetés tehát tényleg nagyon hatékony tud lenni, ezért mindenképpen ajánlatos belevenni a marketing kampányunkba. Azonban az is biztos, hogy mindez csak akkor eredményes, ha az aki csinálja, ért is hozzá!